Nieuws

Deze website biedt alle relevante informatie voor belanghebbenden en geïnteresseerden. Op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen kan door in te schrijven op de nieuwsbrief.

Op maandag 10 juli 2023 hebben 251 van de ruim 500 psychologen met de registratie ‘Kind en jeugd NIP’ het BIG-getuigschrift ontvangen. De andere helft van de KJ psychologen ontvangt het getuigschrift op eigen verzoek via de post thuis. Zij kunnen zich met dit BIG-getuigschrift aanmelden voor de BIG-registratie.

De feestelijke plechtigheid was in de Geertekerk in Utrecht. Een aantal sprekers waaronder Pieter Dingemanse, voorzitter Stichting EVC, Hans de Veen, voorzitter NIP, en Maartje Schoorl, hoofdopleider GZ en KP RINO-Groep Leiden te Leiden en tevens voorzitter Opleidingsraad hebben kort de lange geschiedenis van de KJ psychologen aangehaald en de evenzo lange geschiedenis die het EVC-traject reeds kent. Deze bijeenkomst werd door alle sprekers gezien als het levende bewijs dat dit ons als veld gelukt is omdat er samengewerkt is en we dit daarmee met zijn allen samen mogelijk hebben gemaakt. Het gezamenlijk afnemen van de beroepseed door Theo Bouman, hoofdopleider GZ PPO Groningen en tevens adjunct Hoogleraar RUG, was een mooie en waardige afsluiting van deze ceremonie, waarna er gelachen en getoast kon worden.

Alles zat mee, het weer, het feit dat er zoveel mensen heel gelukkig waren met dit getuigschrift en wij als organisatie, omdat het geheel op rolletjes verliep en we samen deze mijlpaal konden delen.

Ik ontvang graag de nieuwsbrief over de EVC-pilot