Voor wie

Scenario 1

Kandidaten die geregistreerd staan als Kinder- en Jeugdpsycholoog NIP komen in aanmerking voor een eenmalige, volledige vrijstelling van de gz-opleiding.
De Kinder- en Jeugdpsychologen die op 1 maart 2023 geregistreerd stonden als K&J psycholoog NIP en geen gz-registratie hebben komen in aanmerking om binnen scenario 1 een eenmalige, volledige vrijstelling van de gz-opleiding te krijgen. Zij zijn benaderd door het NIP en hebben tot 21 april de tijd om zich hiervoor aan te melden. Een hoofdopleider beoordeelt de aanvraag. Na akkoord door de hoofdopleider ontvangt men een certificaat waarmee inschrijven in het BIG-register mogelijk is. Veel gestelde vragen hierover vind je hier.

Scenario 2

Kandidaten zijn masterpsycholoog, -pedagoog of afgestudeerden in de geestelijke gezondheidskunde met 5 jaar relevante gesuperviseerde praktijkervaring, zijn lid van één of meer gespecialiseerde wetenschappelijke c.q. therapieverenigingen, en hebben gz-competenties die aantoonbaar zijn. Verder hebben ze minimaal 90 sessies supervisie of werkbegeleiding gehad. – Scenario 2 (zie verder voor de volledige toelatingscriteria scenario 2).

Scenario 3

Kandidaten zijn masterpsycholoog, -pedagoog of afgestudeerden in de geestelijke gezondheidskunde met 3 jaar relevante gesuperviseerde praktijkervaring en minimaal 200 uur aan geaccrediteerde cursussen bij gespecialiseerde wetenschappelijke c.q. therapieverenigingen. Verder hebben ze minimaaL 45 sessies  supervisie of werkbegeleiding gehad – Scenario 3 (zie verder voor de volledige toelatingscriteria scenario 3).